Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

sodba in sklep U 2475/2007 - omejitev lastninske pravice - ustanovitev služnosti - služnost v javno korist - zasebni interes - tehtanje koristi in izgube - prevzem nepremičnine...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
27.1.2009
OPRAVILNA ŠTEVILKA
sodba in sklep U 2475/2007
INTERNA OZNAKA
UL0002992
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
omejitev lastninske pravice - ustanovitev služnosti - služnost v javno korist - zasebni interes - tehtanje koristi in izgube - prevzem nepremičnine - gradnja daljnovoda - električni podzemni daljnovod
PODROČJE VSRS
RAZLASTITEV
IZREK
Postopka v zadevah U 2475/2007 in U 2476/2007 se združita v skupno obravnavanje in odločanje in se zadeva vodi pod opr. št. U 2475/2007. Tožbi se zavrneta. Zahtevek drugotožnikov za povrnitev stroškov postopka se zavrne.
JEDRO
Ugotovitev, da se stanje z vzpostavitvijo služnosti na nepremičnini ne bo bistveno poslabšalo, daje podlago za zaključek, da je bil za dosego želene javne koristi izbran pravilen ukrep z omejitvijo lastninske pravice (ustanovitev služnosti v javno korist) ter da je poseg sorazmeren s prizadetostjo zasebne lastnine. Pri tem gre za tehtanje konkretne koristi in konkretne izgube in ne za tehtanje možnih bodočih upravičenj ali uporab, ki bi lahko izhajale iz zadevne nepremičnine in ki bodo (njihova morebitna izguba) upoštevane pri določitvi odškodnine.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window