Navigacija

Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o oskrbi s pitno vodo na območju Občine Ajdovščina

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 88-3472/2012, stran 9011 DATUM OBJAVE: 23.11.2012

VELJAVNOST: od 8.12.2012 / UPORABA: od 8.12.2012

RS 88-3472/2012

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 8.12.2012 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 7.8.2020: ŠE V OBDELAVI.

Uradni list RS, št. 88/12

Časovnica

Na današnji dan, 7.8.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • ŠE V OBDELAVI
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 8.12.2012
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3472. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o oskrbi s pitno vodo na območju Občine Ajdovščina

 
 
Na podlagi 2. in 26. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – uradno prečiščeno besedilo), 3. in 7. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 in 127/06), ter 16. člena Statuta Občine Ajdovščina (Uradni list RS, št. 44/12) je Občinski svet Občine Ajdovščina na 21. redni seji dne 8. 11. 2012 sprejel
 

O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o oskrbi s pitno vodo na območju Občine Ajdovščina

 

1. člen

 
V Odloku o oskrbi s pitno vodo na območju Občine Ajdovščina (Uradni list RS, št. 57/09 in 47/11) se drugi odstavek 1. člena spremeni tako, da se glasi:
 
»Lastnik stavbe oziroma objekta iz prejšnjega odstavka je uporabnik po določbah tega odloka. Kot uporabnik lahko namesto lastnika nastopa najemnik stavbe oziroma objekta, če je lastnik nanj s pogodbo prenesel vse pravice in obveznosti, ki jih sicer ima lastnik kot uporabnik po tem odloku, in je taka pogodba posredovana upravljavcu javnih vodovodov. Za obveznosti najemnika, ki jih ima kot uporabnik po tem odloku, odgovarja subsidiarno lastnik stavbe oziroma objekta.«.
 

2. člen

 
Na koncu prvega odstavka 11. člena se doda besedilo, ki se glasi:
 
»Ob spremembi uporabnika (lastnika ali najemnika, če nastopa kot uporabnik) upravljavec ne sme izvesti ali dovoliti priključitve, dokler niso plačane obveznosti prejšnjega uporabnika.«.
 
Za prvim odstavkom 11. člena se doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
 
»Priključek na javni vodovod za potrebe gradbišča se na investitorjevo vlogo, kateri mora biti priloženo pravnomočno gradbeno dovoljenje, lahko izvede kot začasni priključek. Upravljavec vodovoda dovoli začasno priključitev, če je priključitev tehnično izvedljiva in je urejeno začasno odvzemno mesto po navodilih upravljavca vodovoda. Začasna priključitev se dovoli le za določeno dobo, ki pa ne sme biti daljša od treh let. Če to zahteva čas izvajanja gradnje, se na vlogo uporabnika ta doba lahko podaljša še največ za dve leti. Uporabnik začasnega vodovodnega priključka mora en mesec pred ukinitvijo začasnega priključka o tem pisno obvestiti upravljavca in z njim urediti stalni priključek.«.
 

3. člen

 
Besedilo drugega stavka v prvem odstavku 13. člena se spremeni tako, da se glasi: »Uporabnik mora upravljavcu javnih vodovodov dopustiti preverjanje izvedbe priključka in delovanja opreme ter mu prepustiti vzdrževanje spojne cevi med sekundarnim vodovodom in vodomerom, vključno s priključnim ventilom na glavni cevi, ali odvzemnim jaškom ter vsemi vgrajenimi elementi, kot tudi samega obračunskega vodomera z nepovratnim ventilom ter pripadajočim zapornim ventilom pred njim.«.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window