Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDSS sklep Pdp 386/2013 - predčasna razrešitev - dekan – napačen pravni pouk – procesna predpostavka – notranje varstvo pri delodajalcu - javni zavod - razrešitev direktorja

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
26.9.2013
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDSS sklep Pdp 386/2013
INTERNA OZNAKA (*)
VDS0011132
SENAT, SODNIK
Samo Puppis (preds.), Sonja Pucko Furman (poroč.), Jelka Zorman Bogunovič
INSTITUT VSRS
predčasna razrešitev - dekan – napačen pravni pouk – procesna predpostavka – notranje varstvo pri delodajalcu - javni zavod - razrešitev direktorja
PODROČJE VSRS
DELOVNO PRAVO
IZREK
Pritožbama se ugodi in se: - izpodbijani del sodbe (točka I izreka) razveljavi in tožba v delu, ki se nanaša na odpravo odločbe tožene stranke št. ... z dne 4. 4. 2012 o imenovanju dekana oziroma vršilca dolžnosti dekana Univerze A., Fakultete B. (točka I izreka sodbe), zavrže; - izpodbijani sklep razveljavi in zadeva v tem obsegu vrne sodišču prve stopnje v nov postopek. Pritožbeni stroški so nadaljnji stroški postopka.
JEDRO
Stališče oziroma pravilo o tem, da napačni pravni pouk ne sme imeti škodljivih posledic za stranko, ima funkcijo zagotavljanja pravne pravičnosti, ki mora biti vzpostavljena tudi med delavcem in delodajalcem pri urejanju delovnopravnega razmerja. Kljub temu, da je v zadevi podana stvarna pristojnost delovnega sodišča je bila tožeča stranka v pravnem pouku poučena, da je zoper odločitev dopustno uveljavljati sodno varstvo v roku 30 dni pred Upravnim sodiščem RS.Ker je tožeča stranka ravnala v skladu s pravnim poukom, ne sme trpeti škodljivih posledic. Z zavrženjem tožbe je bila prikrajšana za vsebinski preizkus odločitve tožene stranke o pravilnosti in zakonitosti njene predčasne razrešitve.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window