Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-53/95 - Zakon o gozdovih (Uradni list RS, št. 30/93) (ZG) Sklep o organizaciji in začetku dela Zavoda za gozdove Slovenije (Uradni list RS, št...

OPOMBA US RS
V obrazložitvi svoje odločitve se Ustavno sodišče sklicuje na svoji zadevi št. U-I-104/92 in U-I-125/92 z dne 7. 7. 1994 (OdlUS III,86). K obravnavani zadevi sta bili s sklepom Ustavnega sodišča pridruženi zadevi št. U-I-180/95 in št. U-I-202/95 z dne 18. 4. 1996 zaradi skupnega obravnavanja in odločanja.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-53/95
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US18741
GESLA
Soodločanje delavcev pri upravljanju v gospodarskih organizacijah in zavodih. Ustavno sodišče, določitev roka zakonodajalcu za uskladitev. Gozdovi, upravljanje. Nepristojnost Ustavnega sodišča za oceno akta o organiziranju zavoda kot posamičnega akta. Delno odklonilno ločeno mnenje ustavnega sodnika.
NAPADENI AKT
Zakon o gozdovih (Uradni list RS, št. 30/93) (ZG) Sklep o organizaciji in začetku dela Zavoda za gozdove Slovenije (Uradni list RS, št. 72/93 in 43/94)
OBJAVA
Uradni list RS, št. 13/98 in OdlUS VII, 17
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Delovno sodišče, Koper Oddelek v Novi Gorici
VRSTA AKTA
zakon
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
ugotovitev - je v neskladju z Ustavo/zakonom
IZREK
Zakon o gozdovih ni v skladu z Ustavo, kolikor ne predvideva in ne ureja sodelovanja delavcev Zavoda za gozdove Slovenije v upravljanju tega zavoda. Zakonodajalec mora ugotovljeno neskladje z Ustavo odpraviti v šestih mesecih po objavi te odločbe v Uradnem listu RS. Zahteva in pobuda za oceno ustavnosti in zakonitosti določb Sklepa o organizaciji in začetku dela Zavoda za gozdove Slovenije se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
V neskladju z Ustavo je, da Zakon o gozdovih, ki v celoti ureja upravljanje Zavoda za gozdove Slovenije, pri tem ne ureja sodelovanja delavcev tega zavoda.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window