Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Upravnega sodišča

UPRS sodba IV U 220/2015 - brezplačna pravna pomoč - pogoji za dodelitev brezplačne pravne pomoči - objektivni pogoj - kazenski postopek - preklic pogojne obsodbe - načelo za...

ODDELEK
Upravni oddelek
DATUM ODLOČBE
2.2.2016
OPRAVILNA ŠTEVILKA
UPRS sodba IV U 220/2015
INTERNA OZNAKA
UC0031278
SENAT, SODNIK
Jasna Šegan (preds.), Melita Ambrož (poroč.), Majda Kovačič
INSTITUT VSRS
brezplačna pravna pomoč - pogoji za dodelitev brezplačne pravne pomoči - objektivni pogoj - kazenski postopek - preklic pogojne obsodbe - načelo zaslišanja stranke
PODROČJE VSRS
BREZPLAČNA PRAVNA POMOČ - UPRAVNI POSTOPEK
IZREK
Tožbi se ugodi. Odločba Okrožnega sodišča v Celju št. Bpp 1554/2015 z dne 17. 11. 2015, se odpravi in se zadeva vrne istemu organu v ponovni postopek.
JEDRO
Zgolj ocena prosilkinega osebnega in socialno ekonomskega položaja in zaključek tožene stranke, da je nerazumno njeno pričakovanje, da sodišče ne bo preklicalo pogojne obsodbe, če jo bo v postopku zagovarjal odvetnik, po presoji sodišča ne zadošča. Tožena stranka se namreč v postopku odločanja ni opredelila do vprašanja zahtevnosti postopka preklica pogojne obsodbe, pri čemer sodišče opozarja, da zastopanje odvetnika v postopkih ni potrebno samo takrat, ko gre za reševanje zapletenih pravnih vprašanj. Strokovna pomoč odvetnika v postopkih na podlagi 506. člena ZKP je koristna ravno zaradi povezovanja dejanskih okoliščin v povezavi z materialnim in procesnim pravom, ki se v teh postopkih mora uporabiti.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window