Navigacija

Pravilnik o določitvi meril in kriterijev za določitev višine nadomestil in povračila stroškov članom volilnih organov, tajnikom in drugim osebam, ki opravljajo dolžnosti na volitvah in referendumu

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 24-1048/2019, stran 2871 DATUM OBJAVE: 12.4.2019

VELJAVNOST: od 13.4.2019 / UPORABA: od 13.4.2019

RS 24-1048/2019

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 13.4.2019 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 23.9.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 24/19

Časovnica

Na današnji dan, 23.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 13.4.2019
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

1048. Pravilnik o določitvi meril in kriterijev za določitev višine nadomestil in povračila stroškov članom volilnih organov, tajnikom in drugim osebam, ki opravljajo dolžnosti na volitvah in referendumu

 
 
Na podlagi 26. in 37. člena Zakona o volitvah v državni zbor (Uradni list RS, št. 109/06 – ZVDZ-UPB1 in 54/07 – odločba US in 23/17 – ZVDZ-C) je Državna volilna komisija na 70. seji 10. 4. 2019 sprejela
 

P R A V I L N I K
o določitvi meril in kriterijev za določitev višine nadomestil in povračila stroškov članom volilnih organov, tajnikom in drugim osebam, ki opravljajo dolžnosti na volitvah in referendumu

 

1. člen

(vsebina pravilnika)

 
S tem pravilnikom se določajo merila in kriteriji za določitev višine nadomestil in povračila stroškov članom volilnih organov, tajnikom in drugim osebam, ki opravljajo dolžnosti na volitvah in referendumu.
 

2. člen

(nadomestila članov državne volilne komisija)

 
Za člane državne volilne komisije se višina nadomestil določi v skladu z določbami zakona, ki ureja volitve v državni zbor.
 

3. člen

(nadomestila članov volilnih komisij)

 
(1)
Za člane volilne komisije volilne enote in okrajne volilne komisije (v nadaljnjem besedilu: volilne komisije), ki izvajajo volilna opravila na volitvah poslancev v državni zbor, predsednika republike, poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament in volitvah v državni svet, se višina enkratnega nadomestila določi na podlagi naslednjih meril in kriterijev:
 
a.
za predsednika in njegovega namestnika največ v višini 21 odstotkov osnovne plače predsednika ustavnega sodišča.
 
b.
za člane in njihove namestnike največ v višini 8 odstotkov osnovne plače predsednika ustavnega sodišča.
 
(2)
Predsednik volilne komisije določi nadomestila članov volilne komisije v odvisnosti od udeležbe na sejah in drugih aktivnosti članov. Volilna komisija mora voditi ustrezno evidenco udeležbe na sejah in drugih aktivnosti članov.
 
(3)
Za izvedbo volilnih opravil pri ponovnem glasovanju med kandidatoma, ki sta prejela največ glasov na volitvah predsednika republike (drugi krog glasovanja) se višina nadomestil za člane volilnih komisij določi v višini 70 odstotkov nadomestila, ki je določeno v prvem odstavku tega člena.
 
(4)
Nadomestila iz prvega odstavka tega člena so določena v bruto znesku in ne smejo presegati višine, ki je določena v prvem odstavku tega člena. Nadomestila se izplačujejo v neto znesku in na podlagi evidence iz drugega odstavka tega člena, ki mora biti priložena k zahtevku za izplačilo nadomestila.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window