Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / TFLGlasnik

Mag. Boštjan Valenčič: Tožilci smo samostojni in neodvisni, v tem bomo vztrajali in se upirali političnim pritiskom

AVTOR
Zlata Tavčar
GOST
Mag. Boštjan Valenčič
PUBLIKACIJA
TFL Glasnik
ŠTEVILKA PUBLIKACIJE
27
LETO
2020
RUBRIKA
Intervju
POVZETEK
Mag. Boštjan Valenčič je tožilec na Specializiranem državnem tožilstvu, ki je je pristojno za pregon storilcev kaznivih dejanj na področju organiziranega klasičnega in gospodarskega kriminala ter drugih kaznivih dejanj, katerih odkrivanje in pregon zahtevata posebno organiziranost in usposobljenost za območje celotne države. Aktiven je tudi pri izobraževanju tožilcev, v prostem času pa se ukvarja tudi z glasbo.
Korupcija je eden glavnih problemov slovenskega gospodarstva in družbe nasploh. Z zastarelim kazenskim postopkom je zagotovo otežen njen učinkovitejši pregon in pregon drugih oblik gospodarskega kriminala. Dolgotrajnost postopkov je nedvomno rak rana slovenske pravne države. Posrednih pritiskov s strani politike je ogromno, v zadnjem času smo priče spremembi kazensko-procesne zakonodaje, konkretno zakona o kazenskem postopku, ki ima politično konotacijo - v predlogu zakona so namreč, pod pretvezo povečevanja hitrosti sprejemanja tožilskih odločitev, na novo določeni izjemno kratki roki za sprejem tožilske odločitve v posameznih fazah postopka, ki pa bodo dejansko prispevali k manj učinkovitemu in manj kvalitetnemu delu državnih tožilcev, predvsem pri najzahtevnejših oblikah gospodarskega kriminala in korupcije.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window