Navigacija

Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini, načinu in postopku pridobitve temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 49-2441/2009, stran 6771 DATUM OBJAVE: 29.6.2009

VELJAVNOST: od 14.7.2009 / UPORABA: od 14.7.2009

RS 49-2441/2009

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 14.7.2009 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 18.9.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 49/09

Časovnica

Na današnji dan, 18.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 14.7.2009
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

2441. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini, načinu in postopku pridobitve temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu

 
 
Na podlagi 43. člena Zakona o prevozih v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 131/06, 5/07 – popr. in 123/08) izdaja minister za promet
 

P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vsebini, načinu in postopku pridobitve temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu

 

1. člen

 
V Pravilniku o vsebini, načinu in postopku pridobitve temeljne kvalifikacije za voznike motornih vozil v cestnem prometu (Uradni list RS, št. 26/07 in 33/08) se besedilo petega odstavka 7. člena spremeni tako, da se glasi:
 
»(5) K praktičnemu preizkusu znanja sme pristopiti kandidat, ki ima opravljen vozniški izpit ustrezne kategorije oziroma veljavno vozniško dovoljenje ustrezne kategorije. Praktični preizkus kandidat opravlja pred članom izpitne komisije za praktični preizkus znanja.«.
 
Doda se nov sedmi odstavek, ki se glasi:
 
»(7) Pooblaščeni centri morajo predsednika komisije iz 11. člena tega pravilnika obvestiti o razpisanih rokih za praktični in teoretični del preizkusa znanja najmanj teden dni pred izvedbo preizkusa na način, kot ga določi komisija s svojim poslovnikom.«.
 

2. člen

 
V prvem odstavku 11. člena se na koncu besedila doda novo besedilo, ki se glasi:
 
»Ne glede na določbe prejšnjega stavka morajo imeti člani izpitne komisije, ki izvajajo praktični preizkus znanja, najmanj višjo strokovno izobrazbo, izpit za učitelja vožnje in izpit za ocenjevalca vožnje vozil ustrezne kategorije. Kandidate za člane komisije za praktični preizkus predlagajo pooblaščeni centri.«.
 
Doda se nov tretji odstavek, ki se glasi:
 
»(3) Natančnejši način dela in opravljanja preizkusa znanja komisija določi s svojim poslovnikom, ki ga sprejme z večino glasov navzočih članov komisije. Komisija je sklepčna, če je na sestanku prisotnih vsaj polovica članov komisije. Komisija lahko odloči tudi na dopisni seji, pri čemer člani komisije svoj glas sporočijo predsedniku komisije pisno ali po elektronski pošti. Podpisan poslovnik s strani predsednika komisije se objavi na spletnih straneh Ministrstva za promet in velja z dnem objave.«.
 
Dosedanji tretji odstavek postane četrti odstavek.
 

3. člen

 
Tretji odstavek 12. člena se spremeni tako, da se glasi:
 
»(3) Redno usposabljanje se izvaja v obliki obiskovanja obveznega tečaja in praktične izvedbe ciljev, navedenih pod zaporednimi številkami 1.4., 1.5., 1.6., 2.1., 2.2., 2.3., 3.2., 3.3. in 3.5. Priloge 1 tega pravilnika, ki mora skupno trajati najmanj 35 ur, najmanj sedem ur skupaj. Redno usposabljanje se lahko delno izvaja na zmogljivem simulatorju. Izvajajo ga pooblaščeni centri za usposabljanje.«.
 
Doda se nov šesti odstavek, ki se glasi:
 
»(6) Ministrstvo pripravi podrobnejši program rednega usposabljanja iz tega člena in ga objavi na svojih spletnih straneh ter posreduje vsem pooblaščenim centrom za usposabljanje, ki so ga dolžni upoštevati pri izvajanju rednega usposabljanja voznikov.«.
 
Doda se nov sedmi odstavek, ki se glasi:
 
»(7) Pooblaščeni centri morajo obvestiti Ministrstvo za promet o razpisanih rokih in krajih izvedbe rednega usposabljanja ter o številu prijavljenih kandidatov za vsako usposabljanje najmanj teden dni pred izvedbo usposabljanja.«.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window