Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDSS sodba Pdp 78/2011 - redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - poslovni razlog - kriteriji za izbiro - večje število delavcev

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
25.5.2011
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDSS sodba Pdp 78/2011
INTERNA OZNAKA (*)
VDS0006705
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
redna odpoved pogodbe o zaposlitvi - poslovni razlog - kriteriji za izbiro - večje število delavcev
PODROČJE VSRS
DELOVNO PRAVO
IZREK
Pritožba tožeče stranke se zavrne, pritožbi tožene stranke pa se ugodi in se sodba sodišča prve stopnje spremeni tako, da se glasi: „I. Zavrne se tožbeni zahtevek tožeče stranke, ki se glasi: „Ugotovi se, da je redna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnih razlogov tožene stranke tožeči strani z dne 9. 2. 2009 nezakonita in se razveljavi. Ugotovi se, da tožeči stranki ni prenehalo delovno razmerje pri toženi stranki na podlagi redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi z dne 9. 2. 2009 in še traja z vsemi pravicami iz delovnega razmerja. Tožena stranka je dolžna pozvati tožečo stranko nazaj na delo, na isto delovno mesto ter ji za čas, ko tožeča stranka ni delala, priznati vse pravice iz delovnega razmerja ter ji med drugim plačati tudi plače in druge denarne prejemke za čas od 27. 3. 2009 dalje, z zakonskimi zamudnimi obrestmi od zapadlosti posameznega mesečnega zneska dalje do plačila ter tožeči stranki za ta čas plačati tudi prispevke za zdravstveno, pokojninsko in invalidsko zavarovanje, vse v roku 15 dni, pod izvršbo. Tožena stranka je dolžna tožeči stranki povrniti vse pravdne stroške v roku 15 dni in pod izvršbo, v primeru zamude z zakonskimi zamudnimi obrestmi od dneva poteka paricijskega roka dalje do plačila.“ II. Tožeča stranka sama krije svoje stroške postopka“. Tožeča stranka sama krije svoje stroške pritožbe in odgovora na pritožbo.
JEDRO
Tožena stranka je sprejela kriterije, na podlagi katerih je uvrščala zaposlene delavce na seznam delavcev, ki naj bi jim redno odpovedala pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga, čeprav ji le-teh, ker ni šlo za večje število presežnih delavcev, ne bi bilo potrebno določiti. Te kriterije je uporabila za vse delavce enako, tudi pri tožeči stranki jih je uporabila pravilno ter ji zakonito podala redno odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window