Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSL Sodba II Cpg 564/2019 - lokalne volitve - stroški izvedbe volitev - stroški tiska volilnega imenika - dolžnost plačila stroškov izvajalcu - zavezanec za plačilo stroškov

SODIŠČE
Višje sodišče v Ljubljani
ODDELEK (*)
Gospodarski oddelek
DATUM ODLOČBE (*)
23.10.2019
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSL Sodba II Cpg 564/2019
INTERNA OZNAKA (*)
VSL00028811
SENAT, SODNIK
Anton Panjan
INSTITUT VSRS
lokalne volitve - stroški izvedbe volitev - stroški tiska volilnega imenika - dolžnost plačila stroškov izvajalcu - zavezanec za plačilo stroškov
PODROČJE VSRS
LOKALNA SAMOUPRAVA - OBLIGACIJSKO PRAVO - VOLITVE
IZREK
I. Pritožbi se ugodi in se sodba sodišča prve stopnje: - v izpodbijani I. točki izreka spremeni tako, da se glasi: „Sklep o izvršbi Okrajnega sodišča v Ljubljani VL 93105/2015 z dne 10.8.2015 ostane v veljavi v prvem in četrtem odstavku izreka.“ - v izpodbijani II. točki izreka sodbe spremeni tako, da se glasi: „Tožena stranka je v 15. dneh dolžna tožeči stranki povrniti stroške pravdnega postopka v znesku 421,36 EUR z zakonskimi zamudnimi, ki tečejo od poteka roka za prostovoljno izpolnitev dalje do plačila.“ II. Tožena stranka je v 15. dneh dolžna tožeči stranki povrniti stroške pritožbenega postopka v znesku 229,50 EUR skupaj z zakonskimi zamudnimi obrestmi od poteka tega roka dalje do plačila.
JEDRO
V skladu s 3. členom ZLV stroške za izvedbo lokalnih volitev krijejo občine. Navedena določba ne specificira, niti ne izvzema nobenih stroškov, ampak z generalno klavzulo zajame vse stroške, ki nastanejo v zvezi z izvedbo lokalnih volitev. Pritožbeno sodišče zaključuje, da so s to klavzulo zajeti tudi stroški, ki nastanejo s tiskom volilnih imenikov. ZLV ne daje nobene podlage po kateri bi bil strošek tiska volilnih imenikov iz tega izvzet.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window