Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-340/97 - Ustavna pritožba A. S. zoper sodbo Vrhovnega sodišča št. II Ips 87/96 z dne 28.8.1997 v zvezi s sodbo Višjega sodišča v Celju št. Cp 22...

OPOMBA US RS
V obrazložitvi svoje odločitve se Ustavno sodišče sklicuje na svojo zadevo št. Up-277/96 z dne 7. 11. 1996 (OdlUS V,189).
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-340/97
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US19161
GESLA
Načelo enakosti pred zakonom. Enako varstvo pravic. Upravni spor. Predhodno izčrpanje vseh pravnih sredstev kot procesni pogoj za začetek postopka pred Ustavnim sodiščem na podlagi ustavne pritožbe.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba A. S. zoper sodbo Vrhovnega sodišča št. II Ips 87/96 z dne 28.8.1997 v zvezi s sodbo Višjega sodišča v Celju št. Cp 229/95 z dne 28.9.1995 ter Temeljnega sodišča v Celju, Enote v Celju, št. II P 427/93 z dne 29.11.1994
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
nesprejem ustavne pritožbe
IZREK
Ustavna pritožba A. S. zoper sodbo Vrhovnega sodišča v zvezi s sodbo Višjega sodišča v Celju ter Temeljnega sodišča v Celju, Enote v Celju se ne sprejme v obravnavo.
EVIDENČNI STAVEK
Izraz pravice do izjave v postopku, ki izhaja iz pravice do enakega varstva pravic (čl. 22 Ustave) je obveznost sodišča, da se z navedbami stranke seznani in, kolikor so za odločitev bistvene do njih opredeli. Vendar pa to ne pomeni, da bi Ustavno sodišče lahko glede kršitve te pravice presojalo, ali se je pravdno sodišče do navedb stranke v dejanskem in pravnem pogledu opredelilo pravilno. Pravica do enakega varstva pravic je lahko prekršena, če sodišče samovoljno odloči drugače kot sicer redno odločajo sodišča v podobnih primerih. Vendar pa pritožnik te kršitve ne izkaže; sodbo, ki jo izpodbija, je izdalo vrhovno sodišče, sodbi, v katerih naj bi sodišča odločila drugače, pa sodišča prve in druge stopnje, in ni mogoče predvidevati, ali bi ti sodbi po preizkusu na vrhovnem sodišču ostali nespremenjeni.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window