Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSL sklep I Cpg 257/2017 - pravna oseba – obročno plačilo sodne takse – odlog plačila sodne takse – blokada TRR – likvidnostno stanje – zaloge – terjatve

SODIŠČE
Višje sodišče v Ljubljani
ODDELEK (*)
Gospodarski oddelek
DATUM ODLOČBE (*)
28.3.2017
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSL sklep I Cpg 257/2017
INTERNA OZNAKA (*)
VSL0085220
SENAT, SODNIK
Andreja Strmčnik Izak
INSTITUT VSRS
pravna oseba – obročno plačilo sodne takse – odlog plačila sodne takse – blokada TRR – likvidnostno stanje – zaloge – terjatve
PODROČJE VSRS
SODNE TAKSE
IZREK
I. Pritožbi se delno ugodi in se izpodbijani sklep v delu I. točke izreka in v II. točki izreka, ki se nanašata na predlog za odlog plačila sodne takse, spremeni tako, da se predlog prvo in drugo tožnice za obročno plačilo sodne takse zavrne, v III. točki izreka pa se v delu, ki se nanaša na odlog plačila sodne takse, spremeni tako, da se prvo in drugo tožnici obveznost plačila sodne takse odloži do izdaje končne odločbe sodišča prve stopnje. V preostalem se pritožba zavrne in se sklep v izpodbijanih, a nespremenjenih delih I. točke (glede odločitve o razveljavitvi plačilnega naloga z dne 18. 1. 2017) in III. točke izreka (glede zavrnitve predloga za oprostitev plačila sodne takse) potrdi. II. Plačilna naloga opr. št. XI Pg 85/2017 z dne 22. 2. 2017 se razveljavita. III. Pritožnici sami krijeta svoje stroške pritožbenega postopka.
JEDRO
Drugo tožnica v tem trenutku nima sredstev za plačilo (niti prvega obroka) sodne takse, je pa zato v času do izdaje končne odločbe sodišča prve stopnje povsem realno pričakovati, da bo lahko prodala zaloge vsaj v višini 4,5% bilančne vrednosti in s tem plačala naloženo sodno takso (da bi bila vrednost še nižja, drugo tožnica niti ni zatrjevala, še manj dokazala).

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window