Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-294/07 - Zakon o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 - ur. p. b.) (ZVRS), 3. odst. 7. čl. Zakon o stvarnem premoženju dr...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-294/07
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US28781
GESLA
1.5.51.1.13.1 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - V postopku abstraktne presoje - Ugotovitev, da je predpis skladen - Z Ustavo. 1.5.51.1.17.2 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - V postopku abstraktne presoje - Razveljavitev - Podzakonskega predpisa. 1.5.51.1.27.1 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - V postopku abstraktne presoje - Nepristojnost za presojo - Skladnosti dveh zakonov/predpisov. 1.5.51.1.27.2 - Ustavno sodstvo - Odločbe - Vrste odločitev Ustavnega sodišča - V postopku abstraktne presoje - Nepristojnost za presojo - Posamičnih aktov in dejanj/izvajanja predpisa. 3.12 - Splošna načela - Jasnost in natančnost pravnih določb. 3.4 - Splošna načela - Delitev oblasti. 4.6.2 - Ustanove - Izvršilni organi - Pristojnosti.
NAPADENI AKT
Zakon o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 - ur. p. b.) (ZVRS), 3. odst. 7. čl. Zakon o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin (Uradni list RS, št. 14/07) (ZSPDPO) Uredba o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin (Uradni list RS, št. 84/07 in 94/07)
OBJAVA
Uradni list RS, št. 55/2009
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Državni svet RS
VRSTA AKTA
zakon
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
ugotovitev - ni v neskladju z Ustavo/zakonom ugotovitev - ni v neskladju z Ustavo/zakonom razveljavitev ali odprava
IZREK
Tretji odstavek 7. člena Zakona o Vladi Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 24/05 - ur. p. b.) ni v neskladju z Ustavo. Zakon o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin (Uradni list RS, št. 14/07) ni v neskladju z Ustavo. Uredba o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin (Uradni list RS, št. 84/07 in 94/07) se razveljavi, kolikor se nanaša na Državni zbor in Državni svet.
EVIDENČNI STAVEK
Eno od načel pravne države zahteva, da so predpisi jasni in določni, tako da je mogoče ugotoviti vsebino in namen pravne norme. To pa ne pomeni, da predpisov ni treba razlagati. Obravnavanim zakonskim določbam je z ustaljenimi metodami razlage mogoče določiti vsebino. Tako ni utemeljen predlagateljv sklep, da opustitev izrecne razveljavitve izpodbijane zakonske določbe že sama po sebi pomeni tudi njeno neskladje z načelom pravne države. Zakon o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin upošteva poseben položaj Državnega zbora, Državnega sveta, Ustavnega sodišča, Računskega sodišča, Varuha človekovih pravic in drugega državnega organa, ki ni pravosodni organ ali organ državne uprave in so, drugače kot organi državne uprave, samostojni upravljavci tistega premoženja, ki ga imajo v uporabi. Upravljavca nepremičnega premoženja, v katerem imata sedež, sta tako ex lege Državni svet in Državni zbor. Pri upravljanju s stvarnim premoženjem gre za premoženjska razmerja (pravice in obveznosti). Če isto nepremičnino uporabljata dva organa, se morata dogovoriti o tem, kako bosta nepremičnino upravljala (soupravljala ali se dogovorila, da jo bo upravljal le eden od njiju). Dogovor ima naravo posamičnega akta, ki ga pred Ustavnim sodiščem ni mogoče izpodbijati, ker gre za posamični akt državnega organa. Če pa dogovor ni mogoč, lahko medsebojna razmerja tudi zakonsko uredita, ker sta del zakonodajne oblasti. Samo zato, ker zakon ne ureja njunega medsebojnega razmerja, še ne obstaja protiustavne praznina, zato zatrjevano nesklaje z Ustavo ni podano. Iz načela o delitvi oblasti iz drugega odstavka 3. člena Ustave izhaja, da so zakonodajna, izvršilna in sodna veja oblasti organizacijsko in funkcionalno samostojne in neodvisne. V ta okvir sodi tudi ureditev materialnih pogojev za delo posameznih organov in s tem tudi za upravljanje nepremičnin. To pomeni, da pravic in obveznosti Državnega zbora in Državnega sveta glede nepremičnin, ki jih uporabljata pri svojem delu, ne more urejati Vlada kot predstavnica izvršilne veje oblasti. Že zato je izpodbijana Uredba, kolikor se nanaša tudi nanju, v neskladju z drugim odstavkom 3. člena Ustave.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window