Navigacija

Uredba o določitvi carinskih kvot za leto 2000 po Splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT)

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 103-4933/1999, stran 15471 DATUM OBJAVE: 20.12.1999

VELJAVNOST: od 1.1.2000 / UPORABA: od 1.1.2000

RS 103-4933/1999

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 1.1.2000 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 6.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 103/99

Časovnica

Na današnji dan, 6.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 1.1.2000
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

4933. Uredba o določitvi carinskih kvot za leto 2000 po Splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT)

 
 
Na podlagi 4. člena zakona o ratifikaciji Protokola o pristopu Republike Slovenije k Splošnemu sporazumu o carinah in trgovini (Uradni list RS, št. 59/94 - MP št. 17/94) izdaja Vlada Republike Slovenije
 

U R E D B O
o določitvi carinskih kvot za leto 2000 po Splošnem sporazumu o carinah in trgovini (GATT)

 

1. člen

 
Za blago v okviru carinskih kvot, ki je navedeno v prilogah 1 in 2 k tej uredbi, ki sta njen sestavni del, se pri uvozu plačujeta carina po stopnjah in posebna uvozna dajatev v višini, kot je določeno v teh prilogah.
 

2. člen

 
Za namene te uredbe imata naslednja izraza naslednji pomen:
 
1.
uvoz pomeni sprostitev blaga v prosti promet, kakor tudi katerikoli drug carinski postopek, pri katerem nastane carinski dolg;
 
2.
vlagatelj pomeni pravno osebo ali samostojnega podjetnika posameznika s sedežem oziroma stalnim bivališčem v Republiki Sloveniji.
 

3. člen

 
Količine blaga v okviru posamezne carinske kvote iz priloge 1 k tej uredbi razdeli Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj na predlog komisije, ki jo sestavljajo po dva predstavnika Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj in Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in po en predstavnik Ministrstva za finance ter Združenja trgovine in Združenja za agroživilstvo v okviru Gospodarske zbornice Slovenije.
 
Komisijo iz prejšnjega odstavka vodi in sklicuje predsednik komisije, ki ga izmed predstavnikov Ministrstva za ekonomske odnose in razvoj imenuje minister za ekonomske odnose in razvoj. Komisija sprejme kriterije za oblikovanje predlogov o razdelitvi količin blaga v okviru kvot iz priloge 1 k tej uredbi ter poslovnik o svojem delovanju.
 
Ministrstvo za ekonomske odnose in razvoj lahko razdeli količine blaga v okviru posamezne carinske kvote iz priloge 1 k tej uredbi naenkrat ali postopoma, upoštevaje razmere na trgu zadevnega blaga, pri čemer mora biti razdelitev končana najmanj dva meseca pred iztekom leta.
 
Če je bila skupna količina blaga na podlagi vloženih zahtevkov manjša od posamezne carinske kvote iz priloge 1 k tej uredbi, na katero se nanašajo, ali ni bil v celoti izvršen uvoz že razdeljenih količin, lahko minister za ekonomske odnose in razvoj, na predlog komisije iz prvega odstavka tega člena, objavi obseg carinskih kvot za novo razdelitev in določi rok za vlaganje zahtevkov.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window