Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-124/01 - Zakon o preoblikovanju prostih carinskih prodajaln na cestnih mejnih prehodih z državami članicami Evropskih skupnosti, ki delujejo v ...

OPOMBA US RS
V obrazložitvi svoje odločitve se Ustavno sodišče sklicuje na svojo zadevo št. U-I-226/98 z dne 24. 6. 1998 - OdlUS VII,143.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-124/01
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US20885
GESLA
Izkazani pravni interes pobudnika kot procesni pogoj za začetek postopka pred Ustavnim sodiščem na podlagi pobude. Gospodarstvo, preoblikovanje prostih carinskih prodajaln. Spreminjanje pogojev za opravljanje gospodarske dejavnosti.
NAPADENI AKT
Zakon o preoblikovanju prostih carinskih prodajaln na cestnih mejnih prehodih z državami članicami Evropskih skupnosti, ki delujejo v okviru Evropske unije, v mejne prodajalne in o posebnih ukrepih nadzora teh prodajaln (Uradni list RS, št. 13/01) (ZPPCPEU)
OBJAVA
OdlUS X, 138
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Matjaž Gerlanc, Velenje
VRSTA AKTA
zakon
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
Pobuda za začetek postopka za oceno ustavnosti Zakona o preoblikovanju prostih carinskih prodajaln na cestnih mejnih prehodih z državami članicami Evropskih skupnosti, ki delujejo v okviru Evropske unije, v mejne prodajalne in o posebnih ukrepih nadzora teh prodajaln (Uradni list RS, št. 13/01) se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
Ker pobudnik ni izkazal pravnega interesa, je Ustavno sodišče pobudo zavrglo. Posamezni delničar ne izkazuje pravnega interesa za izpodbijanje predpisov, ki se nanašajo na družbo in ki urejajo pravice, pravni položaj te družbe.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window