Navigacija

Pravilnik o priznanju dodatnega izobraževanja za podaljšanje veljavnosti dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 12-429/2019, stran 910 DATUM OBJAVE: 27.2.2019

VELJAVNOST: od 7.3.2019 / UPORABA: od 7.3.2019

RS 12-429/2019

Verzija 1 / 1

Čistopis se uporablja od 7.3.2019 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 5.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 12/19

Časovnica

Na današnji dan, 5.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 7.3.2019
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

429. Pravilnik o priznanju dodatnega izobraževanja za podaljšanje veljavnosti dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti

 
Na podlagi drugega odstavka 16. člena v povezavi s 3. točko prvega odstavka 9. člena in drugega odstavka 90. člena Zakona o revidiranju (Uradni list RS, št. 65/08, 63/13 in 84/18) je Strokovni svet Slovenskega inštituta za revizijo na 227. seji 30. 1. 2019 sprejel, Agencija za javni nadzor nad revidiranjem pa podala soglasje št. 10.00-02/2019 z dne 19. 2. 2019 k
 

P R A V I L N I K U
o priznanju dodatnega izobraževanja za podaljšanje veljavnosti dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti

 

UVODNA DOLOČBA

 

1. člen

 
(1)
Ta pravilnik določa pogoje in način ugotavljanja in priznavanja dodatnega izobraževanja, ki je pogoj za podaljšanje veljavnosti dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti podjetij, pooblaščenega ocenjevalca vrednosti nepremičnin ter pooblaščenega ocenjevalca vrednosti strojev in opreme.
 
(2)
Pojmi v tem pravilniku so razumljeni tako, kot jih opredeljuje ZRev-2.
 

SPLOŠNE DOLOČBE

 

2. člen

 
(1)
Dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti (odslej dovoljenje) velja tri leta od izdaje. Oseba, ki ji je Slovenski inštitut za revizijo (odslej Inštitut) izdal dovoljenje za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti (odslej imetnik dovoljenja), lahko vloži zahtevo za njegovo podaljšanje. Inštitut dovoljenje podaljša, če njegov imetnik predloži dokazila, da je v treh letih opravil dodatno izobraževanje po tem pravilniku v trajanju najmanj 120 ur.
 
(2)
Če se imetnik dovoljenja zaradi dolgotrajnejše odsotnosti z dela (na primer zaradi porodniškega dopusta, odsotnosti z dela zaradi bolezni ali iz drugih razlogov, ki trajajo neprekinjeno vsaj šest mesecev), ne more udeleževati dodatnega izobraževanja, mu Inštitut na njegovo prošnjo zahtevano število točk zmanjša sorazmerno s trajanjem njegove nezmožnosti, da bi se udeleževal dodatnega izobraževanja. Imetnik dovoljenja mora prošnji predložiti dokazila o vzroku svoje nezmožnosti.
 

3. člen

 
(1)
Iz dokazil, ki jih imetnik dovoljenja predloži za podaljšanje dovoljenja, mora izhajati, da je najmanj 60 % ur potrebnega dodatnega izobraževanja pridobil z udeležbo ali predavanjem na delavnicah, seminarjih in konferencah, ki jih organizira Inštitut, pisanjem strokovnih ali znanstvenih prispevkov s področja ocenjevanja vrednosti, objavljenih v tuji ali domači strokovni publikaciji, oziroma s sodelovanjem v delovnih skupinah, ki jih ustanovi odbor sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti.
 
(2)
Vsaj polovico ur potrebnega dodatnega izobraževanja Inštituta iz prvega odstavka tega člena mora imetnik dovoljenja pridobiti z udeležbo na izobraževanjih, ki jih Inštitut označi z oznako C in ki obravnavajo zahtevnejša področja ocenjevanja vrednosti in drugih strokovnih področij, ki jih ocenjevalec vrednosti potrebuje pri svojem delu. Strokovni svet Slovenskega inštituta za revizijo ustanovi posebno komisijo, ki po presoji izobraževanju dodeli oznako C, prav tako pa komisija v primeru dvoma glede posamezne oblike dodatnega izobraževanja iz 4. člena, ki jih želi oseba uveljaviti za podaljšanje dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti, odloči o njihovi skladnosti s tem pravilnikom ter jih ovrednoti z ustreznim številom ur.
 
(3)
Kot ustrezen domač ali tuj strokovni ali znanstveni prispevek iz prvega odstavka tega člena velja strokovni oziroma znanstveni članek, vpisan v COBiSS v tipologijo dokumentov 1.01 do 1.19 (Glej opombo 1). Imetnik dovoljenja mora predložiti besedilo strokovnega oziroma znanstvenega članka v elektronski obliki, napisano z urejevalnikom MS Word, s čimer omogoči izračun obračunskih strani. Če je oseba soavtorica prispevka, se prizna število ur gleda na njen delež v prispevku.
 
(4)
Odbor sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti imenuje delovno skupino za pripravo strokovnih rešitev s področja ocenjevanja vrednosti.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window