Navigacija

Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Zreče

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 37-1771/2003, stran 4417 DATUM OBJAVE: 18.4.2003

VELJAVNOST: od 1.1.2004 / UPORABA: od 1.1.2004

RS 37-1771/2003

Verzija 4 / 4

Čistopis se uporablja od 7.12.2004 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 21.9.2019: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 37/03, 131/03, 62/04 - odl. US, 125/04

Časovnica

Na današnji dan, 21.9.2019 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 7.12.2004
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

1771. Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Zreče

 
 
Na podlagi 58., 60. in 61. člena zakona o stavbnih zemljiščih (Uradni list SRS, št. 18/ 84, 32/85, 33/86), 218. člena zakona o graditvi objektov (Uradni list RS, št. 110/ 02) in 16. člena statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 28/99, 11/01, 81/02) je Občinski svet občine Zreče na seji dne 31. 3. 2003 sprejel
 

O D L O K
o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Zreče

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

 
V Občini Zreče se plačuje za uporabo stavbnih zemljišč, ki so po prostorskih sestavinah dolgoročnega in srednjeročnega planskega akta Občine Zreče določena kot stavbna zemljišča in na območjih, ki jih določa ta odlok, nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (v nadaljevanju: nadomestilo).
 

2. člen

 
Za stavbno zemljišče po 1. členu tega odloka se štejejo zazidana in nezazidana stavbna zemljišča.
 
Kot zazidana stavbna zemljišča se štejejo zemljišča, na katerih so gradbene parcele z zgrajenimi stavbami in gradbenimi inženirskimi objekti, ki niso objekti gospodarske javne infrastrukture in tista zemljišča, na katerih se je na podlagi dokončnega gradbenega dovoljenja začelo z gradnjo stavb in gradbenih inženirskih objektov, ki niso objekti gospodarske javne infrastrukture. Če določena stavba gradbene parcele še nima določene, se do njene določitve za zazidano stavbno zemljišče šteje tisti del površine zemljiške parcele, na kateri stoji takšna stavba (fundus), pomnožena s faktorjem 1,5, preostali del površine takšne zemljiške parcele pa se šteje za nezazidano stavbno zemljišče.
 
Kot nezazidana stavbna zemljišča se štejejo tista zemljišča, za katera je z izvedbenim prostorskim aktom določeno, da je na njih dopustna gradnja stanovanjskih in poslovnih stavb, ki niso namenjene za potrebe zdravstva, socialnega in otroškega varstva, šolstva, kulture, znanosti, športa in javne uprave in da je na njih dopustna gradnja gradbenih inženirskih objektov, ki niso objekti gospodarske javne infrastrukture in tudi niso namenjeni za potrebe zdravstva, socialnega in otroškega varstva, šolstva, kulture, znanosti, športa in javne uprave.
 

3. člen

 
Nadomestilo se plačuje od stanovanjske površine stanovanj in počitniških objektov oziroma poslovne površine stavbe. Stanovanjska površina stanovanja ali počitniškega objekta je čista tlorisna površina sob, predsob, hodnikov v stanovanju, kuhinje, kopalnice, shrambe in drugih zaprtih prostorov stanovanja ter čista tlorisna površina garaže za osebne avtomobile. Poslovna površina je čista tlorisna površina poslovnega prostora in vseh prostorov, ki so funkcionalno povezani s poslovnim prostorom, kakor tudi pokrita in nepokrita skladišča, interna parkirišča, delavnice na prostem, površine namenjene začasnim in trajnim odlagališčem odpadkov, premoga, pepela in žlindre, odprte športno-rekreativne površine namenjene pridobitni dejavnosti, javna parkirišča, za katere se plačuje parkirnina ali najemnina in podobno.
 
Nadomestilo se plačuje od površine nezazidanega stavbnega zemljišča, ki je po prostorskem izvedbenem načrtu določeno za gradnjo oziroma za katero je pristojni organ izdal dovoljenje za poseg v prostor.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window