Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-10/95 - Ustavne pritožbe L.K., B.K. in M.K. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. I Cp 127/94 z dne 18.10.1994 v zvezi s sklepom Temeljneg...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-10/95
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US17755
GESLA
Rok za ustavno pritožbo - začetek poteka roka v primeru pooblastila. Podlaga za vrnitev v prejšnje stanje. Prepozna ustavna pritožba (zamuda roka).
NAPADENI AKT
Ustavne pritožbe L.K., B.K. in M.K. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani št. I Cp 127/94 z dne 18.10.1994 v zvezi s sklepom Temeljnega sodišča v Ljubljani, Enote v Ljubljani, št. II P 279/93 z dne 3.12.1993
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
zavrženje
IZREK
1. Ustavne pritožbe L.K., B.K. in M.K. zoper sklep Višjega sodišča v Ljubljani v zvezi s sklepom Temeljnega sodišča v Ljubljani, Enote v Ljubljani se zavržejo. 2. Predlog za vrnitev v prejšnje stanje se zavrže.
EVIDENČNI STAVEK
Zakonski pogoj za izjemno obravnavanje ustavne pritožbe po poteku roka, da gre za posebno utemeljeno primer, se nanaša na utemeljenost ustavne pritožbe po vsebini. Pritožnikov predlog za izjemno obravnavanje ustavne pritožbe po poteku roka, ki ga utemeljuje z razlogi za zamudo roka, je zato šteti kot predlog za vrnitev v prejšnje stanje in ga obravnavati po določbah pravdnega postopka. Ker je rok za vložitev ustavne pritožbe določen z zakonom, se šteje, da je pritožnik za zamudo roka za vložitev ustavne pritožbe izvedel z dnem vložitve ustavne pritožbe. Rok za vložitev predloga za vrnitev v prejšnje stanje začne zato teči z dnem, ko je prenehal vzrok za zamudo, to pa je najkasneje z dnem vložitve ustavne pritožbe.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window