Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

U-I-151/97 - Odlok Občine Jesenice o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi predmeta in pogojev opravljanja gospodarske javne službe s podeli...

OPOMBA US RS
K obravnavani zadevi sta bile s sklepom Ustavnega sodišča pridruženi zadevi št. U-I-155/97 z dne 3. 7. 1997 in št. U-I- 191/97 z dne 19. 3. 1998 zaradi skupnega obravnavanja in odločanja.
OPRAVILNA ŠTEVILKA
U-I-151/97
VRSTA ZADEVE
ocena ustavnosti in zakonitosti predpisov in drugih splošnih aktov
INTERNA OZNAKA
US18890
GESLA
Gospodarstvo, koncesijski akt, certifikat ali mnenje o strokovni usposobljenosti. Javna služba, lokalna gospodarska javna služba. Komunalne dejavnosti, dimnikarska dejavnost. Obrtna dejavnost. Načelo medsebojne usklajenosti pravnih aktov. Javni interes.
NAPADENI AKT
Odlok Občine Jesenice o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi predmeta in pogojev opravljanja gospodarske javne službe s podelitvijo koncesije na področju dimnikarske dejavnosti (Uradni list RS, št. 2/97), 1. in 2. al. 2. čl. Odlok Občine Jesenice o določitvi predmeta in pogojev opravljanja gospodarske javne službe s podelitvijo koncesije na področju dimnikarske dejavnosti (Uradni list RS, št. 60/96 in 2/97), 2. al. 2. čl.
OBJAVA
Uradni list RS, št. 35/98
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
Diminikarstvo Ivan Jelančič s.p., Sevnica in drugi
VRSTA AKTA
občinski predpis
VRSTA ODLOČITVE
odločba
VRSTA REŠITVE
razveljavitev ali odprava
IZREK
Prva alinea 2. člena in druga alinea 2. člena v delu, ki se glasi " ter certifikat ali mnenje o strokovni usposobljenosti (gospodarske zbornice) Zbornice gospodarskih javnih služb" Odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi predmeta in pogojev opravljanja gospodarske javne službe s podelitvijo koncesije na področju dimnikarske dejavnosti, se razveljavita. Pobuda za oceno ustavnosti in zakonitosti določb druge alinee 2. člena v delu, ki se glasi: "da zaposluje najmanj eno osebo s strokovno izobrazbo z najmanj V. stopnjo tehnične smeri ali druge ustrezne smeri", 5. člena, prvega odstavka 6. člena in tretje alinee drugega odstavka 6. člena Odloka o določitvi predmeta in pogojev opravljanja gospodarske javne službe s podelitvijo koncesije na področju dimnikarske dejavnosti, se zavrne.
EVIDENČNI STAVEK
Vsi, ki se prijavijo na javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje gospodarske javne službe, morajo že ob prijavi na javni razpis izpolnjevati pogoje za opravljanje dejavnosti, ki je predmet koncesije. Obrtno dovoljenje je po zakonu dokazilo o izpolnjevanju pogojev za opravljanje obrtne dejavnosti, obrti podobne dejavnosti ter dejavnosti domače in umetne obrti. Določbe odloka (koncesijskega akta), ki predvidevajo komisijo za strokovni izbor koncesionarja ter določitev njene sestave in določbe o višini nadomestila za prevzem koncesije, niso v neskladju z zakonom.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window