AI Icon
  • Analiziraj sodbo

  • Napiši izvleček

  • Izdelaj povzetek BETA

Portal TFL

TFL Vsebine / Odločitve Ustavnega sodišča

Up-41/95 - Ustavna pritožba S. J. zoper sodbo Vrhovnega sodišča RS št. II Ips 942/94 z dne 12.1.1995 v zvezi s sodbo Višjega sodišča v Celju št. Cp...

OPOMBA US RS
OPRAVILNA ŠTEVILKA
Up-41/95
VRSTA ZADEVE
ustavna pritožba
INTERNA OZNAKA
US18169
GESLA
Rok za vložitev ustavne pritožbe (82. čl. Zakona o Ustavnem sodišču). Pravica do sojenja v določenem roku. Pravica do pravične obravnave. Nepremoženjska škoda, pravična odškodnina. Nepristojnost Ustavnega sodišča za presojo pravilne uporabe materialnega prava v postopku pred rednimi sodišči.
NAPADENI AKT
Ustavna pritožba S. J. zoper sodbo Vrhovnega sodišča RS št. II Ips 942/94 z dne 12.1.1995 v zvezi s sodbo Višjega sodišča v Celju št. Cp 158/94 z dne 30.6.1994 in s sodbo Temeljnega sodišča v Celju, Enota v Šmarju pri Jelšah, št. P 198/92 z dne 3.12.1993
OBJAVA
IZDAJATELJ
Ustavno sodišče RS
VLAGATELJ
VRSTA AKTA
drugi akti
VRSTA ODLOČITVE
sklep
VRSTA REŠITVE
nesprejem ustavne pritožbe
IZREK
Ustavna pritožba S. J. zoper sodbo Vrhovnega sodišča RS v zvezi s sodbo Višjega sodišča v Celju in s sodbo Temeljnega sodišča v Celju, Enota v Šmarju pri Jelšah se ne sprejme.
EVIDENČNI STAVEK
Pritožniku očitno ni bila kršena pravica do sojenja v razumnem roku, saj je bilo v obdobju treh let enega meseca in dvajset dni odločeno o reviziji glede temelja odškodninske odgovornosti ter glede višine odškodnine, o čemer so odločala sodišča na vseh treh instancah. Z določitvijo višine odškodnine za nematerialno škodo ni bila kršena pravica do pravične obravnave vsebovana v pravem odstavku 14. člena Mednarodnega pakta o državljanskih in političnih pravicah ne more biti kršena.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window