Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VSK sklep CDn 89/2012 - vknjižba lastninske pravice na podlagi kupoprodajne pogodbe – overitev zemljiškoknjižnega dovolila – kmetijsko zemljišče – stavbno zemljišče – odob...

SODIŠČE
Višje sodišče v Kopru
ODDELEK (*)
Civilni oddelek
DATUM ODLOČBE (*)
5.6.2012
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VSK sklep CDn 89/2012
INTERNA OZNAKA (*)
VSK0005583
SENAT, SODNIK
INSTITUT VSRS
vknjižba lastninske pravice na podlagi kupoprodajne pogodbe – overitev zemljiškoknjižnega dovolila – kmetijsko zemljišče – stavbno zemljišče – odobritev upravne enote – predkupna pravica občine
PODROČJE VSRS
ZEMLJIŠKA KNJIGA
IZREK
Pritožbi se ugodi in se zato izpodbijani sklep in sklep zemljiškoknjižnega sodniškega pomočnika razveljavita ter zadeva vrne zemljiškoknjižnemu sodniku v ponovno odločanje o vpisu.
JEDRO
Če se zemljiškoknjižno dovolilo nanaša na nepremičnino, na kateri po podatkih potrdila o namenski rabi zemljišča obstaja predkupna pravica občine, mora biti v zvezi s tem priloženo tudi ustrezno potrdilo občine, da ne uveljavlja predkupne pravice. Ko je ZZK-1 stopil v veljavo, je v prehodnih določbah uredil tudi primere, ko je bil podpis na zemljiškoknjižnem dovolilu overjen pred njegovo uveljavitvijo. V zvezi s tem je v četrtem odstavku 246. člena določeno, da se za odločanje o vknjižbi smiselno uporabljajo tudi nove določbe 38. člena glede listin, ki morajo biti priložene zemljiškoknjižnemu dovolilu.

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x Dialog title
dialog window