Navigacija
Portal TFL

TFL Vsebine / Odločbe Višjih sodišč

VDSS Sodba in sklep Pdp 544/2022 - regres za letni dopust - izpolnitvena zamuda - prekoračitev tožbenega zahtevka - bruto in neto znesek - zakonske zamudne obresti - relativna bistve...

SODIŠČE
Višje delovno in socialno sodišče
ODDELEK (*)
Oddelek za individualne in kolektivne delovne spore
DATUM ODLOČBE (*)
17.1.2023
OPRAVILNA ŠTEVILKA
VDSS Sodba in sklep Pdp 544/2022
INTERNA OZNAKA (*)
VDS00064599
SENAT, SODNIK
Helena Papež (preds.), Silva Donko (poroč.), Katarina Rajgelj
INSTITUT VSRS
regres za letni dopust - izpolnitvena zamuda - prekoračitev tožbenega zahtevka - bruto in neto znesek - zakonske zamudne obresti - relativna bistvena kršitev določb pravdnega postopka - sprememba sodbe - potrebni stroški postopka - stroški predsodnega postopka
PODROČJE VSRS
DELOVNO PRAVO - OBLIGACIJSKO PRAVO
IZREK
I. Pritožbi tožene stranke se ugodi in se izpodbijani del sodbe sodišča prve stopnje:

- razveljavi v II. točki izreka v delu, v katerem je bilo toženi stranki naloženo, da plača tožeči stranki zakonite zamudne obresti od zneska 576,22 EUR od 9. 11. 2021 do 5. 4. 2022;

- spremeni v III. točki izreka tako, da se znesek stroškov postopka, ki ga je dolžna tožena stranka plačati tožeči stranki, zniža na 437,37 EUR.

II. Pritožba tožeče stranke se zavrne in se v nespremenjenem delu odločitve o stroških postopka potrdi izpodbijani del sodbe sodišča prve stopnje.

III. Tožeča stranka sama krije svoje stroške pritožbenega postopka, toženi stranki pa je dolžna v roku 15 dni povrniti stroške pritožbe in sodne takse v skupnem znesku 244,26 EUR.
JEDRO
Namesto, da bi sodišče sledilo postavljenemu tožbenemu zahtevku in toženi stranki naložilo, da tožniku plača zakonske zamudne obresti od neto razlike, torej od plač v neto znesku (dvakrat po 736,10 EUR), je toženi stranki v nasprotju z zahtevkom tek obresti naložilo od bruto zneska plač za julij in avgust 2021 (dvakrat po 1.024,21 EUR). To pomeni, da je sodišče prve stopnje tožniku dosodilo več kot je zahteval (relativna bistvena kršitev iz prvega odstavka 339. člena ZPP v zvezi z določbo 2. člena ZPP).

Za ogled celotnega dokumenta je potrebna prijava v portal.

Začnite z najboljšim.
VSE NA ENEM MESTU.

PRIJAVA

ŠE NISTE UPORABNIK PORTALA TFL?

Dobra novice! Portal TFL je za nove uporabnike pripravil poseben brezplačen dostop do vsebin portala Tax-FinLex, da ga lahko preizkusite. Brezplačna registracija vam omogoča:

  • Vpogled v 7 dokumentov
  • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
  • Prejemanje e-tednika TFL Glasnik

Potrebujete pomoč?
Posvetujte se z našim strokovnjakom.

Pišite nam +386 1 4324 243
BREZPLAČNI PREIZKUS

Tax-Fin-Lex d.o.o.
pravno-poslovni portal,
založništvo in
izobraževanja

Tax-Fin-Lex d.o.o.
Železna cesta 18
1000 Ljubljana
Slovenija

T: +386 1 4324 243
E: info@tax-fin-lex.si

CERTIFIKATI IN EU PROJEKTI

 
x - Dialog title
dialog window