Navigacija

Uredba o določitvi društev in neprofitnih humanitarnih organizacij, ki smejo občasno prirejati klasične igre na srečo in o kriterijih za občasno prirejanje klasičnih iger na srečo

OBJAVLJENO V: Uradni list RS 70-3339/2000, stran 8690 DATUM OBJAVE: 8.8.2000

VELJAVNOST: od 23.8.2000 / UPORABA: od 23.8.2000

RS 70-3339/2000

Verzija 2 / 2

Čistopis se uporablja od 1.1.2013 do nadaljnjega. Status čistopisa na današnji dan, 3.6.2020: AKTUALEN.

Uradni list RS, št. 70/00, 109/12

Časovnica

Na današnji dan, 3.6.2020 je:

 • ČISTOPIS
 • AKTUALEN
 • UPORABA ČISTOPISA
 • OD 1.1.2013
  DO nadaljnjega
Prikaži čistopis, ki se uporablja na dan
Najdi
 •  
 • Vplivi
 • Čistopisi
rev
fwd
 
 

3339. Uredba o določitvi društev in neprofitnih humanitarnih organizacij, ki smejo občasno prirejati klasične igre na srečo in o kriterijih za občasno prirejanje klasičnih iger na srečo

 
 
Na podlagi 13. in 18. člena zakona o igrah na srečo (Uradni list RS, št. 27/95) izdaja Vlada Republike Slovenije
 

U R E D B O
o določitvi društev in neprofitnih humanitarnih organizacij, ki smejo občasno prirejati klasične igre na srečo in o kriterijih za občasno prirejanje klasičnih iger na srečo

 

I. SPLOŠNE DOLOČBE

 

1. člen

 
Ta uredba določa društva in neprofitne humanitarne organizacije (v nadaljnjem besedilu: prireditelji), ki smejo občasno prirejati klasične igre na srečo ter podrobnejše kriterije, ki se upoštevajo pri odločanju o predlogu za prireditev klasične igre na srečo.
 

II. PRIREDITELJI

 

2. člen

 
Klasične igre na srečo smejo občasno prirejati društva, ki jim je bil v skladu s posebnimi predpisi podeljen status društva, ki deluje v javnem interesu.
 
Ne glede na določbo prejšnjega odstavka smejo na podlagi 20. člena zakona o igrah na srečo (Uradni list RS, št. 27/95, v nadaljnjem besedilu: ZIS) prirediti tombolo ali srečelov v okviru lastnega enodnevnega kulturnega ali zabavnega programa tudi druga društva.
 

3. člen

 
Pred pridobitvijo dovoljenja za prireditev klasične igre na srečo prireditelj ne sme izvrševati nobenih dejanj, ki bi kazala na dejstvo že izdanega dovoljenja.
 
Organizator javne prireditve, na kateri želi prirediti klasično igro na srečo, mora vlogi za priglasitev javne prireditve oziroma vlogi za izdajo dovoljenja za javno prireditev priložiti tudi dovoljenje pristojnega organa za prireditev klasične igre na srečo.
 
Če upravni organ, pristojen za notranje zadeve, v postopku ugotovi, da prireditelj ne izpolnjuje pogojev za dovolitev javne prireditve, je dovoljenje za prireditev klasične igre na srečo nično. Upravni organ, pristojen za notranje zadeve, je dolžan nemudoma obvestiti ministrstvo, pristojno za finance, in nadzorni organ o tem, da prireditelju dovoljenje za javno prireditev ni bilo izdano.

Za ogled celotnega čistopisa z dodatnimi funkcijami prikaza je potrebna prijava v portal.

Prijava

Še niste uporabnik?

Za brezplačen dostop do vsebin portala Tax-Fin-Lex se registrirajte. Brezplačna registracija vam omogoča:

 • Vpogled v 7 dokumentov
 • Prejemanje e-dnevnika Lex-Novice
 • Prejemenje e-tednika TFL Glasnik
Potrebujete pomoč? Pokličite nas na 01 432 42 43 ali pošljite sporočilo.
 
x Dialog title
dialog window